При атаката в Дагестан са убити свещеник и охранител

Местните власти съобщиха, че са ликвидирани "двама бойци"

23.06.2024 | 21:46 Редактор: Деси Николова
При атаката в Дагестан са убити свещеник и охранител

Въоръжените мъже, които нападнаха две православни църкви и синагога в Дагестан, са убили свещеник и охранител в две църкви в севернокавказката република. Това съобщи председателят на Комисията за обществен надзор на Дагестан Шамил Хадулаев в своя канал в Telegram.

Местните власти съобщиха, че са ликвидирани "двама бойци" и че град Махачкала, където е извършено едно от нападенията, е блокиран от органите на реда.

Следственият комитет започна наказателно производство за терористичен акт във връзка с нападенията в Махачкала и Дербент.

По предварителна информация един полицай е убит, а друг е ранен в Дербент, съобщи Министерството на вътрешните работи на Дагестан.

Пожар е избухнал в синагогата в дагестанския град Дербент след нападение срещу нея от неизвестни лица, съобщи кметството, предаде БТА.

На територията на Дагестан е въведен режим на антитерористична операция и в момента се предприемат мерки за неутрализиране на въоръжените лица, извършили атаките, се казва в съобщение на Националния антитерористичен комитет.

Снимка: X