Големите наводнения в Китай взеха най-малко 47 жертви

Властите предупредиха за още по-екстремни метеорологични условия

21.06.2024 | 17:30 Редактор: Беатрис Младжова
Големите наводнения в Китай взеха най-малко 47 жертви

Поройни дъждове заляха Китай, най-малко 47 са жертвите от наводненията в южната провинция Гуандун. Властите предупредиха за още по-екстремни метеорологични условия в други части на Китай, предаде Асошиейтед прес.

Китайската държавна телевизия съобщи, че 38 души са загинали в окръг под юрисдикцията на град Мейджоу. По-рано беше съобщено, че 9 души са загинали на други места в Мейджоу.

Проливните дъждове са предизвикали свлачища, наводнения и срутвания, които са нанесли сериозни щети в осем населени места в окръг Пинюан, където са регистрирани последните смъртни случаи. Най-силните дъждове са паднали в неделя, като средната стойност на валежите е била 199 мм, а в един от градовете са паднали 365,7 мм.

Екстремните метеорологични условия също така разрушиха около 356 км пътища, повредиха повече от сто моста и наводниха земеделски земи. През следващия ден в други части на страната също ще има проливни дъждове и екстремни метеорологични условия. Националният метеорологичен център издаде предупреждение за проливни дъждове в няколко южни провинции, както и в отделни места в северната част, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС