Военните операции в Газа продължават, доставките на помощ остават блокирани

Много хора продължават да напускат Рафах

21.06.2024 | 16:17 Редактор: Деси Николова
Военните операции в Газа продължават, доставките на помощ остават блокирани

Израелските военни сили продължават операциите си в Рафах и други части на Ивицата Газа, докато Световната здравна организация съобщава, че предишните тактически паузи в южната част на анклава не са повлияли на хуманитарните доставки.

За засилени въздушни удари през последните два дни съобщават жители на Рафах, докато израелски танкове си проправят път към западните и северните квартали, след като вече наложиха контрол в останалите райони. Много хора продължават да напускат града.

От палестинска страна се съобщава за 12 загинали цивилни през днешния ден. Израелските военни определят действията си в района на Рафах като "прецизни и основани на разузнавателна информация. Израелски отряди са влезли в преки стълкновения с палестински бойци, водени от "Хамас" и са открили тунели, използвани от тях, информира БНР.

Тактическите паузи в бойните действия по определен маршрут в южната част на Ивицата Газа, обявени по-рано от израелската армия, не са допринесли доставките на хуманитарна помощ, заяви представителят на Световната здравна организация за палестинските територии Ричард Пийпъркорн.

Снимка: БГНЕС