Джо Байдън отказва да помилва сина си Хънтър

Трите обвинения предвиждат до 25 г. затвор

14.06.2024 | 08:24 Редактор: Беатрис Младжова
Джо Байдън отказва да помилва сина си Хънтър

След като признаха за виновен сина на американския президент Джо Байдън, той заяви, че няма да използва властта си, за да помогне на Хънтър Байдън да намали евентуална присъда, предаде Асошиейтед прес.

Байдън каза това след приключване на пресконференцията в рамките на срещата на върха на Г-7. Когато беше запитан дали планира да смекчи присъдата за сина си, той заяви, че няма да го направи. Датата за произнасяне на присъдата на Хънтър Байдън не е определена, а трите обвинения предвиждат до 25 г. затвор, макар че това е малко вероятно да стане за престъпление, извършено от него за първи път.

В крайна сметка от окръжния съдия на САЩ Мериелън Норейка, която беше номинирана за съдия от бившия президент републиканец Доналд Тръмп, ще зависи колко време, ако изобщо Хънтър Байдън бъде осъден да прекара в затвора.

Думите на Байдън идват само ден, след като Белият дом отказа да изключи възможността за потенциално намаляване на евентуална присъда на Хънтър Байдън. Както президентът, така и Белият дом вече месеци наред твърдят, че Байдън няма да помилва сина си, пише БТА.

Снимка: БГНЕС