Премиерът Сунак се хвали: Инфлацията - наполовина, ще намалим и данъците

Британския министър председател започна годината с 5 обещания към избирателите

20.11.2023 | 22:20 Редактор: Тодор Петров
Премиерът Сунак се хвали: Инфлацията - наполовина, ще намалим и данъците

Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че правителството му може да започне да намалява данъците, след като постигне целта си да забави инфлацията до два пъти по-ниско ниво през тази година. Това загатва, че икономическите планове, които ще бъдат представени тази седмица от министъра на финансите Джеръми Хънт, ще съдържат данъчни облекчения, пише Bloomberg.

Британския министър председател започна годината с 5 обещания към избирателите, най-вече с цел да забави наполовина темпа, с който се повишават цените и който беше на ниво от 10,5% през миналия декември. Миналата седмица официалната статистика показа, че инфлацията през октомври се е забавила до 4,6% от 6,7% месец по-рано.

Сега, когато инфлацията е наполовина по-ниска, можем да преминем към следващата част от плана и да насочим вниманието си към намаляването на данъците, сподели Сунак.

Правителството вярва, че може да насочи вниманието си към стимулиращи растежа данъчни облекчения, като например бизнес реформи, като част от по-широка дългосрочна стратегия.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС