Генералният секретар на НАТО: Не става с героизъм, на Украйна ѝ трябват още оръжия

За Украйна оръжията са пътят към мира, заяви Столтенберг

30.09.2023 | 13:10 Редактор: Тодор Петров
Генералният секретар на НАТО: Не става с героизъм, на Украйна ѝ трябват още оръжия

"Украйна се нуждае от повече оръжия, защото колкото по-силна е на бойното поле, толкова по-силна ще бъде позицията ѝ на масата за преговори", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Киев на Първия международен форум на отбранителната индустрия.

"Смелостта сама по себе си не спира безпилотните самолети. Героизмът сам по себе си не може да прехваща ракети. Украйна се нуждае от техника. Високо качество. Високо количество. И бързо. Няма отбрана без индустрия", подчерта Столтенберг.

Той похвали изобретателността на украинската отбранителна промишленост, като отбеляза, че в производството на военно оборудване, от дронове до техника за разминиране, Украйна е въвела иновации "със светкавична скорост", предаде БТА.

"Колкото по-силна е Украйна на бойното поле, толкова по-силна ще бъде позицията ѝ на всяка маса за преговори. Така че, макар да звучи като парадокс, за Украйна оръжията са пътят към мира", заяви Столтенберг.

Снимка: БГНЕС

1
3 rate up comment rate down comment 0
Верно ли?
преди 2 месеца
"Оръжията са пътят към мира", или пътя към богатството на оръжейните корпорации? Невероятните западни оръжия къде са, че Украйна търси съветско под дърво и камък? За какво въобще иска съветски, след като има хубави, модерни западни?А, Столтенберг? За какво са ви съветските "дефектни" български ракети С-300? Нямат ли "Пейтриът" украинците? Сигнализирай за неуместен коментар