Зловеща находка: Полицаи откриха полуизядено от плъхове бебе

Детето се е нуждаело от кръвопреливане, направени са му операции за реконструкция на лицето му

28.09.2023 | 16:20 Редактор: Толя Стоянова
Зловеща находка: Полицаи откриха полуизядено от плъхове бебе

Полицията в Индиана стана свидетел на ужасяващо събитие, когато откри окървавено бебе, наядено от плъхове. Родителите и лелята на бебето са арестувани и обвинени в нехайство.

Бебето има рани по цялото си лице и тяло и според съобщенията липсват няколко пръста от дясната му ръка. При медицински преглед са установени над 50 ухапвания по челото, бузите, носа, бедрото, ходилото и пръстите. Детето се нуждаело от кръвопреливане и били направени операции за реконструкция на лицето му.

Полицията каза, че къщата, в която е открито бебето, е пълна с боклук и изпражнения на плъхове. Според полицай Дейвид Шонбаум плъхове са били забелязани в къщата още през март.

Съобщава се, че отделът за грижи за децата в Индиана е посетил семейството на 5 септември. Тогава родителите казали, че нахапванията по бебето вероятно са просто драскотини от рамката на леглото.

По-късно стана ясно, че срещу двойката са заведени няколко дела.

Полицейският сержант Анна Грей заяви, че това е един от най-лошите случаи на нехайство към дете, които е виждала през десетилетията си полицейска работа, съобщи "Мирър", цитиран от БГНЕС.

"Наистина е тежко да видиш това и да запазиш самообладание, за да бъдеш професионалист", каза Грей.

Снимка: pixabay