Столтенберг: Най-добрият път към траен мир е в увеличаването на помощта за Украйна

"Не виждаме признаци Путин да е променил целите си", заяви генералният секретар на НАТО

27.09.2023 | 17:23 Редактор: Михаела Димитрова
Столтенберг: Най-добрият път към траен мир е в увеличаването на помощта за Украйна

Най-добрият път към траен мир е в увеличаването на помощта за Украйна, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща с премиера на Латвия Евика Силиня в централата на алианса в Брюксел.

Столтенберг приветства приноса на съюзниците за украинската отбрана и отбеляза започналите доставки на танкове "Ейбрамс" от САЩ. По неговите думи украинското контранастъпление бележи траен напредък, като на места са преодолени руските защитни линии.

"Не виждаме признаци Путин да е променил целите си. Войната, предприета от Русия, е най-голямата заплаха за нашата сигурност от десетилетия", обобщи Столтенберг, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС

1
2 rate up comment rate down comment 1
Не си
преди 2 месеца
Войните в Сирия, Либия, Ирак и Афганистан бяха заплаха за нашата сигурност( Сирия още е), но тогава никой не съчувстваше на жертвите и не им помагаше. И хората в Донбас ги избиваха, защото били руснаци, но цивилизованият свят бездействаше. Сега,, когато се стигна до настоящия военен конфликт, се оказа, че цивилизованият свят има интерес от максимално количество жертви, за да продължава войната и да се поддържат продажбите на оръжие.На това му се казва " справедлив мир". Сигнализирай за неуместен коментар