Албин Курти: Сърбия да понесе отговорност за спонсорирането на терористично насилие

Извършителите на престъплението не са действали сами, а с подкрепата на държавата, убеден е мин.-председателят на Косово

26.09.2023 | 08:24 Редактор: Михаела Кирилова
Албин Курти: Сърбия да понесе отговорност за спонсорирането на терористично насилие

Мин.-председателят на Косово Албин Курти подчерта, че Сърбия трябва да понесе пълна отговорност за нападенията срещу косовската полиция в северната част на страната, съобщи "Коха".

"Тези оръжия и оборудване от военен клас, заловени при антитерористичната операция на косовската полиция след вчерашното нападение, не оставят място за съмнение: Извършителите на престъплението не са действали сами, а с подкрепата на държавата. Сърбия трябва да понесе пълна отговорност за спонсорирането на терористично насилие на територията на Република Косово", написа Курти в социалната мрежа Х.

В публикацията косовският премиер публикува списък на всички оръжия, които са били конфискувани в Северно Косово, както и няколко техни снимки, предаде БГНЕС.

При нападенията срещу косовската полиция в Севера беше убит полицаят Африм Буняку. В престрелката бяха ранени и други трима полицаи. Четирима въоръжени нападатели също останаха мъртви.

Снимка: БГНЕС