Медведев: Защо не попитате жителите на страните от Алианса дали искат война с Русия?

Той реагира на думите на Андерс Фог Расмусен за възможно въвеждане на войски в Украйна

08.06.2023 | 17:49 Редактор: Вяра Димова
Медведев: Защо не попитате жителите на страните от Алианса дали искат война с Русия?

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев предложи да се попитат жителите на страните от Северноатлантическия алианс дали искат война с Русия. Така той реагира на думите на бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за възможно въвеждане на войски в Украйна.

"Фог Расмусен преди не беше много умен човек. А сега той напълно изпадна в деменция. В интервю за The Guardian той каза, че дори ако Бандерокрайна не получи покана за НАТО във Вилнюс, страните от Алианса ще да могат да изпратят своите войски там", написа Медведев в канала си в Telegram.

"Е, попитаха ли населението на тези страни? Коя от тях иска война с Русия? Искате ли хиперзвукови удари по Европа? И какво мисли чичо Сам за това?", добави още Медведев, цитиран от "Труд".

Расмусен, цитиран от The Guardian в сряда, каза, че редица страни от НАТО могат да изпратят войски в Украйна "за всеки отделен случай". Според него, ако Киев не получи нищо на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли, тогава Полша и балтийските страни могат да разположат своите сили в Украйна.

Снимка: БГНЕС

1
3 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 3 месеца
Прочетоха ли това военолюбците ? Някой от вас готов ли е да се пожертва за евроатлантическите ценности? Сигнализирай за неуместен коментар