Русия показа кадри от отблъскване на украинската атака

Част от техниката се натъква на мини и е изоставена от украинците

08.06.2023 | 14:19 Редактор: Тодор Петров
Русия показа кадри от отблъскване на украинската атака

В руския Telegram сегмент се появиха кадри от отразяването на украинска атака в сряда по Запорожкото направление. Колона в численост около 10 танка, БТР и БМП е настъпвала срещу руските позиции по линията Работино – Върбово откъм Мала Токмачка, но е била спряна от руски огън.

Част от техниката се натъква на мини и е изоставена от екипажите. Другите попадат под ударите на артилерията и противотанкови групи на руснаците в горския пояс край междуселските пътища и на полетата.

Вчерашната неуспешна атака на въоръжените сили на Украйна обаче е особено забележителна с това, че в нея са участвали поне два германски танка Leopard 2A4. Това е първото обективно доказателство за бойно използване на танкове от този тип от украинските формирования.

Качеството на снимките от камерата на дрона не ни позволява да определим дали са унищожени или повредени, предаде "Фокус". Някои снимки обаче показват, че танковете стоят в полето до други превозни средства, взривени от мини: с известна вероятност поне един от Leopard-ите наистина е бил изведен от строя.


2
6 rate up comment rate down comment 1
Гальо
преди 10 месеца
Да ,два танка са унищожени на това место. Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 5
Пукат
преди 10 месеца