150 тона машинно масло в Днепър, Зеленски: Атаката в "Каховка" няма да спре контраофанзивата ни

Русия и Украйна се обвиниха взаимно в подкопаване на водноелектрическата централа

06.06.2023 | 23:20 Редактор: Искра Ангелова
150 тона машинно масло в Днепър, Зеленски: Атаката в

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че пробивът на Каховската водноелектрическа централа няма да повлияе на плановете за контраофанзива на украинската ВСУ. Той обвини открито Русия за подкопаването на язовира.

"В същото време пробивът на язовира не засяга способността на Украйна да деокупира собствените си територии", написа Зеленски в Telegram след заседание на щаба на главнокомандващия.

Володимир Зеленски добави, че заедно с командването на украинските въоръжени сили е разгледал подробно ситуацията на фронта и готовността на украинските въоръжени сили за провеждане на военни операции. Според него "готовността е максимална".

Част от Каховската ВЕЦ се срути в ранните часове на днешния ден, 6 юни. Водата заля Нова Каховска, Альошки и отчасти Херсон. Властите евакуираха местните жители. 150 тона машинно масло се изляха в Днепър.

Русия и Украйна се обвиниха взаимно в подкопаване на водноелектрическата централа. Според една от версиите язовирната стена може да се е срутила и заради по-ранни повреди, съобщава БГНЕС.

Генерал-лейтенант Серхий Наев, командващ украинските въоръжени сили заяви днес, че разрушаването на Каховската ВЕЦ няма да повлияе на хода на украинската контраатака. Според него военното командване е предвидило "възможни действия на руската армия за подкопаване на централата.

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 7
анонимен
преди 9 месеца
Кремълските МОЗЪЧЕТА потопиха собствените си отбранителни позиции, тиня зарина блиндажите и опорните им пунктове. За 2 седмици водата ще се отече и ще изсъхне, и след това няма препятствия за Украинската контраофанзива. Кремълски мозъчета... Сигнализирай за неуместен коментар