Белият дом: Ще има много жертви след взрива в "Каховка"

"Руснаците незаконно поеха контрола върху тази язовирна стена", каза Джон Кърби

06.06.2023 | 22:05 Редактор: Искра Ангелова
Белият дом: Ще има много жертви след взрива в

Частичното разрушаване на язовирната стена в Украйна сигурно е причинило смъртта на много хора, заяви говорител на Белия дом, но допълни, че все още няма окончателни заключения какво се е случило, предаде Франс прес.

Джон Кърби, съветникът по националната сигурност към Белия дом, предупреди, че частичното разрушаване на водноелектрическата язовирна стена в Нова Каховка би имало опустошително въздействие върху доставките на електроенергия в Украйна.

"Все още се опитваме да разберем какво се е случило, но руснаците незаконно поеха контрола върху тази язовирна стена и този резервоар преди няколко месеца и той беше под тяхна окупация, когато стана експлозията", каза Кърби, цитиран от БГНЕС.

"Много ясно е, че умишленото разрушаване на граждански инфраструктурни обекти не е разрешено от военното право", допълни Кърби.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 9 месеца
Кремълските МОЗЪЧЕТА потопиха собствените си отбранителни позиции, тиня зарина блиндажите и опорните им пунктове. За 2 седмици водата ще се отече и ще изсъхне, и след това няма препятствия за Украинската контраофанзива. Кремълски мозъчета... Сигнализирай за неуместен коментар