Украйна: Не знаем за мащабната офанзива, която Русия "отблъсква" в Донецка област

Украйна е създала в Русия мрежа от агенти, които да извършват саботажи?

05.06.2023 | 19:06 Редактор: Тодор Петров

Въоръжените сили на Украйна заявиха, че нямат информация за мащабната офанзива, за която Москва твърди, че тече по фронтовата линия в Донецка област.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви снощи, че са били убити 250 украински военни и унищожени над 40 бойни машини на украинците. Киев от месеци твърди, че подготвя голяма контраофанзива, но украинската армия изглежда призовава войниците си да пазят мълчание. 

Акцент във видеообръщението на президента Володимир Зеленски снощи беше предупреждението, че Москва успява чрез мрежа от страни и фирми да се снабдява с технологии за своите оръжия. 

"За съжаление, терористичната държава успява да използва технологиите на света чрез мрежа от доставчици, като успява да заобиколи международните санкции. Украйна е добре запозната с всички усилия на Русия да заобиколи санкциите и ще се стреми да гарантира, че в руските ракети няма продукти на свободния свят", Зеленски. 

От руската Белгородска област продължиха съобщенията на местните власти за сражения с проукраински руски бойци и удари с дронове. Губернаторът Вячеслав Гладков за първи път призна, че въпросните бойци са взели руски пленници и предлагат тяхната размяна. 

Агенция УНИАН предаде, че Украйна е създала в Русия мрежа от агенти, които да извършват саботажи, и ги снабдява с дронове. Агенцията се позова на интервю на телевизия CNN с експерти, запознати с информация от американското разузнаване.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 1
Бойко
преди 10 месеца
1
5 rate up comment rate down comment 1
Да ва и
преди 10 месеца
В баушите незнаели,ама ако бяха гръмнали един руски танк щяха да се хвалят за контаофанзивата.КАК ЯКО НАЛИВАТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ПРОПАДНАЛА ПРОПАГАНДА ШИ..АНИ МЕДИИ Сигнализирай за неуместен коментар