Руската армия обстрелва "Вагнер". Пригожин: Много факти не са публични

В момента тече разследване

05.06.2023 | 09:42 Редактор: Искра Ангелова
Руската армия обстрелва

Наемници от ЧВК "Вагнер" са попаднали под обстрел на части от редовната руска армия при изтеглянето си от Бахмут, става ясно от доклад на пресслужбата на основателя на компанията Евгений Пригожин, публикуван в Telegram.

В рапорта, на който е отбелязана датата 17 май 2023 година, се пояснява, че наемниците са се придвижвали близо до населените места Попросное и Озаряновка, когато са забелязали войници от Въоръжените сили на Руската федерация да минират пътища в тиловата зона на подразделенията на ЧВК "Вагнер".

В съобщението се отбелязва, че в същия ден е изпратена група сапьори на "инженерно разузнаване“. След предварителен оглед, тя е пристъпила към разминиране на пътя, но е била принудена да преустанови работа, тъй като "около 15:40 часа по нея е открит огън от стрелково оръжие от страна на позициите на Министерството на отбраната“ на Русия.

Допълва се, че групата е предприела "ответни мерки към отстраняване на агресията". При проверката било установено, че старши командир на 72-ра отделна мотострелкова бригада бил подполковник, чието име не се разкрива. Уточнява се обаче, че по време на инцидента той е бил в "състояние на алкохолно опиянение", информира "Фокус".

"В момента тече разследване. Много факти не са публични. Мога обаче да публикувам първоначалния доклад и видеодоказателства за случилото се там", гласи отговор на Пригожин на молба да коментира по-подробно инцидента между наемниците и редовните руски части.

Снимка: БГНЕС


2
9 rate up comment rate down comment 2
Иванов
преди 10 месеца
Рашките са пълна трагедия. Тая война евентуално могат да я спечелят , само с цената на огромно количество човешки животи , изпращани на сигурна смърт, без да им мигне окото( на фашистите около *** ). Също , както спечелиха ВСВ. В Русия , човешкия живот има нулева стойност. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 6
На Пригожин близък.
преди 10 месеца
Готвачът тотално деградира.Виждат се ефектите на руската водка.Пък ,може би това да е диагноза,шизофреник?Кой знае?Само самият той. Сигнализирай за неуместен коментар