Руски опозиционери взеха заложници, зоват за среща с губернатора на Белгородска област

Към момента няма официална реакция от Москва

04.06.2023 | 18:15 Редактор: Искра Ангелова
Руски опозиционери взеха заложници, зоват за среща с губернатора на Белгородска област

Опозиционните руски групировки, свързани със скорошните нападения в Белгородска област, са взели двама заложници и искат среща с губернатора на областта, предава AFP.

Националистическите организации "Свобода за Русия" и "Руски доброволчески корпус", които действат от територията на Украйна и целят свалянето на Владимир Путин, са отвлекли двама редови руски войници, съобщава БНР.

Във видеоклип, разпространен чрез Telegram, лидерът на легиона "Свобода за Русия" стои пред двамата пленници, единият от които е тежко ранен, и настоява за среща с губернатора Вячеслав Гладков до 17 ч. местно време в село Новая Таволжанка. То се намира в близост до градчето Шебекино, което през последната седмица беше обект на няколко обстрела, които местните власти приписват на украинските сили.

Към момента няма официална реакция от Москва на заявеното от групировките. По-рано днес Гладков призова жителите на Шебекино да се евакуират.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
0808
преди 10 месеца
Само да спомена, че губернаторът казва, че това е някаква диверсионна група и той мисли, че двете момчета са убити.. Стига с тези фейкове, че някакъв Легион -това са групичка предатели, които скоро ще се срещнат с Бандера. Сигнализирай за неуместен коментар