Зеленски се оплака от бомбоубежищата в Киев: Има недостиг на бункери

Думите му дойдоха след тежките ракетни атаки срещу столицата

03.06.2023 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски се оплака от бомбоубежищата в Киев: Има недостиг на бункери

Украинският президент Володимир Зеленски отново се оплака от проблеми с бомбоубежищата в Киев след тежките ракетни атаки срещу столицата, предаде ДПА.

"Жителите на Киев съобщават за недостиг на бункери, заключени бункери и ограничен достъп до тях. В някои квартали изобщо няма укрития", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

"Това ниво на небрежност в града не може да бъде оправдано", каза Зеленски и инструктира правителството си да се справи с проблема, цитиран от БТА.

След всичко, което Киев трябваше да преживее в четвъртък, това е просто неприемливо, каза президентът. Той имаше предвид хората, които стояха пред заключени бомбоубежища в нощта на тежките ракетни атаки, при които загинаха трима души, включително деветгодишно дете.

Зеленски и кметът на Киев Виталий Кличко още тогава поискаха проблемът с бомбоубежищата да бъде решен. Президентът обаче съобщи за нови проблеми.

Междувременно медиите в Киев съобщиха, че са повдигнати наказателни обвинения срещу четирима души, за които се смята, че са отговорни за заключен бункер на медицинско заведение.

Прокуратурата в Киев съобщи, че разследва състоянието на бомбоубежищата заедно с полицията. Разследва се също така дали средствата, предоставени по време на войната за ремонт на бомбоубежищата, може да са били присвоени.

Снимка: БГНЕС