Руски партизани се борят срещу режима на Путин, набират доброволци

"Имаме сериозни възможности", разказва командирът на една от частите на съпротивата

01.06.2023 | 11:35 Редактор: Юлиан Христов
Руски партизани се борят срещу режима на Путин, набират доброволци

Руските партизани, които атакуваха силите на Кремъл в Белгородска област от територията на Украйна, разполагат с хиляди желаещи да се включат в редиците им и планират да продължат трансграничните си набези, докато силата им не стане достатъчна, за да настъпят към Москва, съобщи командирът на една от частите пред "Таймс".

"Имаме сериозни възможности. Разполагаме с минохвъргачки, бронирани превозни средства, преносими противотанкови системи и високоефективно разузнавателно звено с дронове", заяви командирът на легиона "Свобода на Русия", използващ псевдонима "Цезар".

Нападението, извършено миналата седмица от партизаните, е не само първият случай на сухопътни бойни действия на руска територия от началото на войната, но и първото въоръжено навлизане във владенията на Кремъл от китайско-съветския граничен конфликт през 1969 г. Това доведе до евакуирането на стотици хора от властите, преди партизаните да се оттеглят в границите Украйна. 

Според Цезар отрядът му има числеността на батальон. Конкретни данни не са предоставени, но един батальон обикновено наброява между 500 и 1000 военнослужещи. Съществуват обаче планове за разширяване на подразделението. Както твърди Цезар, една от целите на антикремълските партизани на този етап е да установят контрол над част от руската територия.

"Ще продължим да извършваме тези набези до момента, в който ще имаме свое парче руска територия, така че към нас да се присъединят истински руски синове и дъщери, истински патриоти. Щом това се случи, бързо ще увеличим силите и числеността си и ще приключим с кампанията на Кремъл", каза Цезар, цитиран от БГНЕС.

Засега отрядът му разчита на руски граждани, които вече са били в Украйна, за наборници. Според Цезар има "хиляди" желаещи да се присъединят и те обикновено пристигат през неутрални държави: "Имаме постоянен поток от постъпващи новобранци и той се увеличава."

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
Манипулирана статия
преди 9 месеца
Как установихте че тези терористи подготвени от ЦРУ са "руски партизани" ?! В източната и южната част на Оокрайната наистина има руски партизани, но те се борят срещу нацистите от Киев, просто населението в тези райони е чисто руско, дори и от канцеларията на Зеленият наркоман признават този факт неохотно ! Сигнализирай за неуместен коментар