Свалиха три дрона над резиденцията на Путин в Москва, имот там има и Медведев

Летателните апарати били над престижното предградие Рубльовка

30.05.2023 | 17:24 Редактор: Вяра Димова
Свалиха три дрона над резиденцията на Путин в Москва, имот там има и Медведев

Високопоставен руски политик заяви, че три дрона, свалени над Москва, са били над престижното предградие Рубльовка на руската столица, където се намира официална резиденция на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е унищожила всичките осем безпилотни летателни апарати, използвани при атаката, за която обвини Украйна.

В публикация в Тевежиьр Александър Хинщейн, виден член на руския парламент от управляващата партия "Единна Русия", каза, че три дрона са били свалени над Рубльовка, само на 10 минути път с кола от резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

Следственият комитет на Русия, който започна проверка на инцидентите, потвърди, че безпилотните летателни апарати са били свалени над Одинцовски район, който включва Рубльовка, информира БТА.

Рубльовка, съвкупност от елитни затворени  комплекси в горите западно от Москва, където по едно време се наблюдаваха едни от най-високите цени на недвижими имоти в света, е дом на голяма част от руския политически, бизнес и културен елит, отбелязва Ройтерс.

Освен Путин, зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев и министър-председателят Михаил Мишустин също притежават жилища в Рубльовка, така както и много от най-богатите бизнесмени в Русия. В изявление, публикувано в Telegram от неговата пресслужба, шефът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обвини за атаките с дронове висши военни, живеещи в предградието.

Снимка: БГНЕС