Песков: Няма опасност за жителите на Москва след атаката с дронове

"Владимир Путин засега не планира обръщение към нацията", каза говорителят на Кремъл

30.05.2023 | 15:03 Редактор: Михаела Димитрова
Песков: Няма опасност за жителите на Москва след атаката с дронове

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че атаката с дронове срещу Москва и Московска област тази сутрин доказвала, че така наречената от него “специална военна операция в Украйна” трябвало да продължи до постигането на поставените цели.

Дмитрий Песков описа атаката като “отговор на киевския режим на много ефективния руски удар по един от центровете за приемане на решения”. Той добави, че ударът е бил нанесен в неделя, но отказа да уточни за какъв център става дума.

Песков увери, че в момента нямало никаква опасност за жителите на Москва и Московска област и даде висока оценка на работата на противовъздушната отбрана. По думите му президентът бил информиран в реално време за атаката от министерствата на отбраната и на извънредните ситуации, от кмета на столицата и от губернатора на областта.

"Владимир Путин засега не планира обръщение към нацията, а програмата му за днес предвиждала среща с предприемачи", посочи още Песков, цитиран от БНР.

Рано тази сутрин Москва и Московска област бяха подложени на масирана атака с дронове. Поразени бяха три многоетажни жилищни сгради в южната част на града. Няма тежко пострадали хора. Двама души са потърсили медицинска помощ, която им е била оказана на място.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
rambaldievskievich
преди 10 месеца
След тая - да. Но ще има и още. И то - много и не като тая, а... 'баси!.. Сигнализирай за неуместен коментар