Вучич: Няма по-лошо от омразата, Сърбия е майка на всички народи от бивша Югославия

"Това е последната ми вечер начело на СНС", заяви сръбският президент

26.05.2023 | 22:55 Редактор: Искра Ангелова
Вучич: Няма по-лошо от омразата, Сърбия е майка на всички народи от бивша Югославия

Множество граждани от всички части на Сърбия пристигнаха на площада пред Народната скупщина, където в 19 часа местно време започна митингът "Сърбия на надеждата", свикан от сръбския президент Александър Вучич.

В речта си към множеството Вучич заяви: "Благодаря ви, че идвате от Македония, ние сме една нация, живееща в отделни държави, Сърбия винаги ще бъде вашата майка, ние сме един народ, живеещ в различни държави".

Сръбският президент посочи, че сега е нужно единство, заедност и обединение повече от всякога. Той подчерта, че това е последната вечер, в която ще говори като президент на Сръбската прогресивна партия и каза, че е за диалог и разговор, но че няма да има преходно правителство.

"Няма нищо по-лошо от омразата. Това голямо събиране днес не е срещу никого. Не споменахме нито едно име, събрахме се от любов, заради любовта, която изпитваме към нашата родина, защото ние нямаме друга родина. И да благодаря на всички вас, които дойдохте от Република Сръбска, Черна гора, Северна Македония, Хърватия и всички части на териториите на бивша Югославия. Позволете ми да ви благодаря, че толкова много обичате Сърбия, защото въпреки че живеем в отделни държави, Сърбия винаги ви е майка и ще бъде така, а нашата работа е никога да не забравяме, че сме един народ и че никой няма да може да промени това. Благодаря ви за страхотната подкрепа. Благодаря за любовта. Искам също да се борите и да се борите заедно, защото пред нас е най-трудният период за борба", допълни президентът на Сърбия, цитиран от БГНЕС.

"Това е последната ми вечер начело на СНС. 11 години съм начело на СНС, най-добрата и най-голямата партия на прекрасни домакини и честни хора, вие се справихте хора! Това е последната вечер, в която се обръщам към вас като президент на СНС", подчерта Вучич.

"Правителството ще се избира на избори. Няма да има преходни правителства и правителството ще бъде избрано на избори според волята на народа, а не чрез нахлуване в институции и отдаване под наем на улицата и няма да има повече дискусии за това", завърши той.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
ВСИЧКИ МЕЧТАЯТ ДА ОСИРОТЕЯТ Сигнализирай за неуместен коментар