Денонощно пазят окървавения дом на Къро в Кейптаун, едва ли е жертва на обир

По неофициална информация жертвите са били с огнестрелни рани в главите

26.05.2023 | 10:48 Редактор: Юлиан Христов
Денонощно пазят окървавения дом на Къро в Кейптаун, едва ли е жертва на обир

Районът в Кейптаун, където бяха открити труповете на четирима българи, един от които се счита, че е на Красимир Каменов-Къро, е охраняван от денонощна охрана. Това подсказвало, че става дума за умишлено нападение, а не за обир или подобно престъпление, пишат местни медии. 

Труповете на Каменов, втората му съпруга - бившата манекенка Гергана, бодигарда им и детегледачката бяха намерени в 8:20 часа сутринта в дома им в Кейптаун, става ясно от изявление на говорителя на южноафриканската полиция Андре Траут

По неофициална информация жертвите са били с огнестрелни рани на главата.  

Версиите за разстрела варират от интереси в легалния бизнес, отмъщение, конфликти покрай трафика на дрога и контрабандата, свидетелски показания по наказателни дела в чужбина, включително за криптопирамидата "Уанкойн" на Ружа Игнатова. 

Къро беше издирван с червена бюлетина в Интерпол по обвинение като подбудител на убийството на Любомир Иванов - Любо Полицая. 

Каменов е един от представителите на силовите групировки у нас, който оцеля в годините на прехода. В миналото името му се свързваше с това на Христофорос Аманатидис - Таки, а двамата бяха сочени за приближени на Георги Илиев и ВИС-2. Развалят приятелството си преди няколко години, припомня "24 часа". 

В първите часове на разследването в РЮА не се съобщава дали убийството му има българска следа, или е заради конфликт извън страната. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ахмет дет викаш
преди 9 месеца
Баш ме боли грездея.ще го преместя в другия крачол Сигнализирай за неуместен коментар