13-годишни са се предали в полицията след пожара в Сидни

Група младежи са били видени да бягат от района на горящата сграда

26.05.2023 | 08:36 Редактор: Елеонора Танева
13-годишни са се предали в полицията след пожара в Сидни

Двама 13-годишни младежи са се предали на полицията, след като пожар изпепели седеметажна сграда в центъра на Сидни, съобщиха от полицията. Започнало е разследване на умишлен палеж след пожара в четвъртък в пустеещата бивша фабрика за шапки, който се разпространи в съседна сграда и наложи масова евакуация, преди да бъде потушен.

Група младежи са били видени да бягат от мястото на пожара малко след 16:00 ч..

"Двама младежи се предадоха в два отделни полицейски участъка в късните нощни часове. Разговаряме с тези младежи цяла вечер и в момента те помагат на полицията в нашите разследвания", заяви помощник-комисар Пол Дънстън. Той уточни, че и двамата са на 13 години.

Той призова трима или четирима други "млади хора, които са присъствали по време на пожара", да се явят заедно с родителите си, за да "представят своята версия на историята", уточнява БГНЕС.

Повече от 100 пожарникари се бореха с пламъците и гъстия дим от пожар на седеметажна сграда в центъра на Сидни, припомня БГНЕС.

Цялата стена на последния етаж се наклони и се срути на парчета на улицата долу, показа видеозапис на пожарната служба, докато сградата светеше в оранжево от пламъците. Снимки, публикувани в социалните медии, показваха пламъци, високи почти колкото самата сграда, които се издигаха в небето.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ахмет дет викаш
преди 9 месеца
Какво е значението на статията за цъфтежа на рапицата в с.Горно нанадолнище Сигнализирай за неуместен коментар