Тръмп атакува съдията, на когото е възложено делото му

Съдия Хуан Мърчан е ръководил две дела, представляващи интерес за бившия президент

31.03.2023 | 22:14 Редактор: Вяра Димова
Тръмп атакува съдията, на когото е възложено делото му

Доналд Тръмп започна атака срещу съдията, на когото е възложено делото му, опитвайки се да подкопае доверието в разследването и да мобилизира подкрепящите го в своя защита, предаде Би Би Си.

Съдия Хуан Мърчан е ръководил две дела, представляващи интерес за Тръмп, и изходът на нито едно от тях не се е харесал на бившия президент.

Едното беше делото за данъчна измама на Trump Organization, в което съдебното жури призна едноименната компания за виновна по 17 обвинения, включително за фалшифициране на бизнес документи.

В свързано дело бившият главен финансов директор на Тръмп се призна за виновен за ролята си в данъчната измама като част от споразумение с прокуратурата. Тръмп се оплака от начина, по който е бил третиран дългогодишният му служител.

По-рано тази година Алън Вайселберг беше изведен от изслушването за присъдата си с белезници и транспортиран до затвора на остров Райкърс, за да изтърпи петмесечната си присъда, предаде БГНЕС.

В съобщение, публикувано в интернет, Тръмп обвини съдия Мърчан, без да разполага с доказателства, че е принудил финансовия му директор да приеме споразумението и че се е отнесъл жестоко към компанията му.

Снимка: БГНЕС