Медведев за Байдън и Зеленски: Дядо с деменция и любител на белия прах

"Джо може да не помни на кого е дал куфара с ядрените кодове", написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия

31.03.2023 | 10:12 Редактор: Искра Ангелова
Медведев за Байдън и Зеленски: Дядо с деменция и любител на белия прах

По повод петицията за разполагане на американски ядрени оръжия в Украйна, публикувана на официалната интернет страница на украинския президент Володимир Зеленски, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев написа в своя Telegram, че "отговорът може да бъде руска "петиция" за превантивен удар", предава ТАСС.

"Отговорът на прехвърлянето на американско ядрено оръжие в Украйна може да бъде руската "петиция" за превантивен удар", гласи постът на Медведев.

"И как нашите граждани трябва да отговорят на тази глупост? Може би под формата на руска петиция за незабавно превантивно използване на руски ядрени оръжия, в случай че дядото с деменция все пак представи куфара си на любителя на белия прах", допълни той, цитиран от "Фокус".

В същото време Медведев допуска, че споразумение между Киев и Вашингтон може да бъде постигнато.

"Какво? Доставят се танкове и ракети, самолети са почти готови да дадат. Гледаш и те ще се откажат от ядрените си оръжия. Но е жалко за добрите хора. Освен това Байдън може да не помни на кого е дал неговия куфар с кодове", отбеляза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По-рано през деня на уебсайта на Зеленски бе публикувана петиция, която предлага да се разположат американски ядрени оръжия в Украйна или тя да се сдобие със собствени такива. Ако петицията бъде подписана от 25 хиляди души за 90 дни, Зеленски ще бъде длъжен да разгледа предложената инициатива и да даде своя отговор.

Снимка: БГНЕС