Украйна губи по 4 квартала в Бахмут на ден, руснаците са постигнали успех в района

ВСУ на Украйна смята, че единственият начин да се запази градът е концентрирана атака в Красное

29.03.2023 | 22:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Украйна губи по 4 квартала в Бахмут на ден, руснаците са постигнали успех в района

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски е поискал от президента Володимир Зеленски да санкционира изпращането на новополучените западни танкове в Бахмут за подсилване на отбраната му, която понастоящем е в много затруднено положение, съобщава украинският Telegram канал "Резидент", като се позовава на своя запознат източник в Офиса на президента на Украйна.

Въоръжените сили на Украйна продължават да губят по 3-4 квартала на ден, а противникът методично изтласква украинските войски. Командирът на сухопътните войски смята, че единственият начин да запази Бахмут е да организира концентрирана атака в Красное, което ще му позволи да деблокира пътя и да премахне оперативното обкръжение от града.

Руските военни са постигнали "частичен успех" в района на Бахмут. Това съобщават в последната си сводка за военните действия от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предава РБК-Украйна, предаде "Фокус".

"На Бахмутското направление нашествениците продължават щурмовите операции в град Бахмут и постигат частичен успех. В същото време украинските военни смело държат града и отблъскват множество вражески атаки. През деня руснаците проведоха неуспешни настъпателни действия в района на Орехово-Василевка в Донецка област. Те стреляха по Минковка, Орехово-Василовка, Бахмут, Часов Яр и Торец в Донецка област", се казва в изявлението на украинските военни.

Отбелязва се, че ВСУ са унищожили складове за боеприпаси и горивни материали на руснаците.

Снимка: БГНЕС