20-годишен българин е задържан за подготвян атентат в Белгия (ОБНОВЕНА)

Петима от заподозрените са белгийци, седмият е турчин

29.03.2023 | 21:50 Редактор: Тодор Петров
20-годишен българин е задържан за подготвян атентат в Белгия (ОБНОВЕНА)

20-годишен българин е сред задържаните за подготвяне на атентат в Белгия. Групата е готвела терористичен удар срещу държавни институции. 

Двете групи от Антверпен и Брюксел са задържани при акция на белгийската полиция срещу потенциални терористични действия. Арестувани са общо 7 души, сред които петима белгийски и един турски гражданин. 

Според прокуратурата става дума за подготовка на атентат, като мрежите в двата града са били във връзка помежду си. Не се уточнява кои са били потенциалните мишени. 

Срещу българина Сергей и турския гражданин са повдигнати обвинения за участие в дейността на терористична групировка. Те могат да получат до 30 години затвор. Няма информация за предишни прояви на Сергей. Задържаните са били привърженици на "Ислямска държава". Предстои разпит на заподозрените.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 2
Истината
преди 11 месеца
100% са му откраднали документите, изтеглили са кредит, прехвърлили са му домакинските сметки, и го карат с полиция или фирма да ги плати или да си дари органите което си е чист рекет и е решил, че може да ги убеди с атентат но те това са искали да го принудят да пребегне към насилие. 100% от посолството са го пратили на адвокат и не са му помогнали с коректния съвет. Очаквах да напишете 2 милиона българи ги принуждават да напускат държавата, а в чужбина ги изнудват ограбват и склоняват към беза Сигнализирай за неуместен коментар