Румъния няма да толерира повече откази за Шенген

Според Давор Божинович всякакви откази няма да бъдат смятани за сериозен аргумент

28.03.2023 | 22:30 Редактор: Михаела Димитрова
Румъния няма да толерира повече откази за Шенген

Румъния очаква да влезе в Шенгенското пространство тази година и смята, че всяко отхвърляне, което няма нищо общо с изпълнението на техническите критерии за членство, трябва да спре. Това заяви днес румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде по време на посещение в Загреб, предаде агенция "Хина".

Румъния, България и Хърватия се готвиха в продължение на години за присъединяване към европейската зона за свободно движение. Докато Хърватия бе приета в края на миналата година, Румъния и България бяха отхвърлени, защото някои страни членки смятат, че двете страни не са направили достатъчно за спирането на нелегалната миграция и за превенция на корупцията, предаде БТА.

На съвместна пресконференция с хърватския си колега Давор Божинович, румънският вътрешен министър каза, че различните чувствителни вътрешни въпроси, изтъквани от някои страни членки, за да оправдаят своя отказ за членството на Румъния в Шенген, вече няма да бъдат смятани за сериозен аргумент.

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тук е друго
преди 1 година
Българските политици всичко толерират, след като тона е волята на съюзниците. Затова Румъния може и да влезе в Шенген, а ние не. Сигнализирай за неуместен коментар