"Снаряди с уран и стрелба по деца", Захарова: Руската страна не приема подобни правила

"Това са нормите на новия световен ред", смята говорителят на руското външно министерство

27.03.2023 | 15:44 Редактор: Вяра Димова

Руската страна не приема подобни "правила" на новия световен ред на Запада, които включват използването на снаряди, пълни с уран, и стрелба по деца, написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в своя канал в Telegram.

Дипломатът обърна внимание на "две несъвместими идеологеми", които съжителстват едновременно в "колективните глави на западните либерални диктатури". По този начин Западът, наред с изявленията, в които се обявява предполагаема загриженост за украинските деца, е готов да достави на Киев снаряди с обеднен уран.

"Може би смятат, че ще бъде като купон "варицела", когато се съберат здрави деца, болни от варицела, за да пипнат тези, които никога не са боледували от варицела, за да си изградят имунитет? Но радиацията не е варицела", подчерта Захарова, цитирана от "Труд".

В контекста на декларираните от Запада намерения представителят на външното министерство посочи публикуваните резултати от разследването на BBC, според които полицията и британските въоръжени сили са стреляли по деца с пластмасови и гумени куршуми по време на конфликта в Северна Ирландия .

"Известно е, че най-малко осем непълнолетни са загинали, някои от които са били на около десет години, например ирландското момче Стивън Гедис", отбеляза тя.

"Властите знаеха, че използването на такива боеприпаси е много вероятно да доведе до смърт. Съответната инструкция беше разпространена през 1971 г. на британските сухопътни сили, но британските военни умишлено отказаха да доведат съдържанието ѝ до по-ниските звена - беше по-лесно да се удавят в кръв протестите на тези, които искаха да се молят в друга църква и да говорят на друг език. Уранови снаряди, пластмасови куршуми срещу деца, смяна на пола от непълнолетни с хормонозаместителна терапия - това са "правилата" на новия световен ред. Аз съм против", коментира още Захарова.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Българино, събуди се! САЩ ни унищожат! Систематично и координатно се разпаднаха основните социални стълбове: образование, здравеопазване, икономика, селско стопанство и сигурност. Мислете поне за близките си и най-вече за децата си!!! Сигнализирай за неуместен коментар