Зеленски: Войната не е свършила, трябва ни международна подкрепа за наша победа

Президентът на Украйна припомни за кампанията за набиране на средства

27.03.2023 | 07:24 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Войната не е свършила, трябва ни международна подкрепа за наша победа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски припомни на всички украинци, най-вече на тези, които са далеч от активните военни действия, че войната още не е приключила.

"Грешно е, несправедливо е, когато нашите войници от фронта имат усещането, че за мнозина в тила войната изглежда свършила. За тези, които не са само далеч от Донецка област или Никопол, от Салтовка, от граничните райони на Сумска, от Запорожска област. Мнозина мислено са далеч от окопите, от ежедневната болка на украинците. Сега, както беше и преди година, човек не може да бъде мислено далеч от войната, въпреки че благодарение на нашите войници истински военни действия се извършват географски далеч от мнозина. Но и сега, както беше преди година, е важно колкото се може повече украинци да помогнат за защитата на държавата, да помогнат за натрупването на международна подкрепа за нашата победа", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Той добави, че нужно засилване на защитата както от външни заплахи, така и от вътрешни такива. 

"Подкрепяйте нашите воини, когато е възможно. Не забравяйте за кампаниите за набиране на средства за доброволци и се присъединете когато можете. Много е важно всички, които имат информационно влияние, да участват в информационната кампания. Това се отнася не само за журналистите. Това се отнася за всеки, който може да разпространи истината за агресията. Силата на Украйна е силата на всички онези, които се борят за Украйна и които помагат на воините", каза още Зеленски.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Kreti
преди 1 година
Във Виена има парад на скъпи украински джипове, даже някои ги виждам за първи път. Събирайки ги и на фронта да мрът. Кво реве като вдовица за к.... Сигнализирай за неуместен коментар