Принц Уилям посети Полша, благодари на войниците за подкрепата им към Украйна

Британският престолонаследник разговаря и с украински бежанци от войната

23.03.2023 | 07:38 Редактор: Ирена Бакърджиева
Принц Уилям посети Полша, благодари на войниците за подкрепата им към Украйна

Изненадващо принц Уилям посети военна база в Полша близо до границата с Украйна. В град Жешув британският престолонаследник благодари на полските и британските войски за подкрепата, която оказват на Киев. Уилям разговаря и с украински бежанци от войната.

Строги мерки за сигурност съпровождат програмата на принца, която включва посещение на приемен център във Варшава. В него са настанени около 300 украински жени и деца, избягали от конфликта в родината си.

Днес принц Уилям ще има среща с полския президент Анджей Дуда в президентския дворец. Той ще положи венец на гроба на Незнайния воин.

"Този следобед пътувах до Полша, за да се срещна с британски и полски войници, където чух за тяхната изключителна работа в подкрепа на Украйна. Моето послание към тях от името на всички нас е: "Благодаря ви!" написа Уилям в Twitter. Принцът определи като "фантастично" да се върне в Полша.

"Нашите народи имат силни връзки. Чрез сътрудничеството ни в подкрепа на народа на Украйна и неговата свобода, която е и наша, и ваша свобода, тези връзки се укрепват още повече", каза той.

"Тук съм, защото искам лично да благодаря на полските и британските войски, които работят в тясно и изключително важно партньорство. Искам също така да отдам почит на вдъхновяващата хуманност на полския народ. Вие отворихте сърцата си също толкова, колкото и домовете си", смята принц Уилям.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Какво лицемерие
преди 1 година
Благодари им, че ще се включат във войната, ли? Поляците не помагат на Украйна от любов към нея, а заради териториалните си амбиции, за сметка на самата Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар