Арестът на Доналд Тръмп се отлага, съдебното жури не успя да се събере

Обвинен е, че е плащал на порнозвезда

22.03.2023 | 23:10 Редактор: Петя Кръстева
Арестът на Доналд Тръмп се отлага, съдебното жури не успя да се събере

Драмата около евентуалното обвинение на Доналд Тръмп за пари, платени на порнозвезда, придоби нов обрат, след като журито в Ню Йорк не успя да се събере, както се очакваше, и отложи решението за следващата седмица, предаде АФП.

Спекулациите, че историческото обвинение срещу бившия президент може да е неизбежно, се засилват, откакто самият Тръмп обяви, че очаква да бъде арестуван.

С барикади пред "Тръмп Тауър" и полиция в повишена готовност Ню Йорк от дни е затаил дъх пред очакваното обвинение - като напрежението достигна връхната си точка във вторник, в деня, в който Тръмп заяви, че ще бъде арестуван, съобщи БГНЕС. Това обаче така и не се случи.

Съставът на съдебните заседатели обикновено заседава и в четвъртък, но Insider, който разпространи новината за отмененото заседание, цитира един от източниците, според когото може да не се събере отново тази седмица, което означава, че решението може да бъде взето най-рано в понеделник.

76-годишният републиканец ще стане първият президент, който някога е бил обвинен в престъпление, ако съдебният състав в крайна сметка гласува за повдигане на обвинение.

Безпрецедентният ход би предизвикал шокови вълни в предизборната кампания през 2024 г., в която Тръмп се кандидатира отново.

Снимка: БГНЕС