В Беларус иззеха оръжия и бомби за терористични атаки срещу граждани

"Специалните служби се справиха блестящо", похвали ги президентът Александър Лукашенко

21.03.2023 | 12:00 Редактор: Вяра Димова
В Беларус иззеха оръжия и бомби за терористични атаки срещу граждани

Беларуските служби иззеха при специализирана операция в Гродно оръжеен арсенал и взривни вещества, предназначени за терористични актове срещу граждански и длъжностни лица в страната. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко на съвещание с ръководителите на силовите ведомства, цитиран от ТАСС.

"Специалните служби се справиха блестящо. Иззет е цял арсенал оръжия и взривни вещества, предназначени за зрелищни терористични актове срещу граждани и длъжностни лица от държавните органи", посочи той според агенция БелТА.

Лукашенко похвали участвалите в операцията служители на силите за сигурност и заяви, че "въпреки че терористите са използвали гранати и оръжие, не е загинал нито един служител от специализираната група "Алфа". "Добра операция, добра работа", заяви беларуският президент.

По думите му това е "пореден сигнал". "Трябва да сме готови за всякакви събития", каза той, цитиран от БТА.

По-рано бе съобщено, че беларуското КГБ е ликвидирало в Гродно проникнал на територията на Беларус въоръжен чужд гражданин, подготвял терористичен акт. Чужденецът оказал съпротива на бойците от специализирания отряд "Алфа" на КГБ, прие което използвал автоматично оръжие и взривил гранати. Следствените органи са започнали разследване по случая.

Снимка: БГНЕС