Медведев плаши с ракети: Решението за ареста на Путин ще има чудовищни последици

За цялата система на международните отношения ще настъпи мрачен залез, предупреди той

20.03.2023 | 10:35 Редактор: Михаела Димитрова
Медведев плаши с ракети: Решението за ареста на Путин ще има чудовищни последици

Заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев определи Международния наказателен съд, който издаде заповед за арест на президента Владимир Путин, като "нулево ефективен".

"Да вземем този гаден, ничий МНС, създаден въз основа на Римския статут, към който големите държави не са се присъединили. Кого е осъдил той? Три дузини неизвестни лица. Президентът на Судан плю на обвиненията му и не е на разположение на "правосъдието" въпреки военния преврат в собствената му страна. Останалите изобщо не си струва да бъдат споменавани. С други думи, неговата ефективност е нулева", написа Медведев в своя Telegram канал.

Той казва, че решението на международния съд да "съди президента на друга ядрена сила, която не участва в МНС", е взето след "възможно най-твърдия натиск от САЩ".

Според него "последиците за международното право ще бъдат чудовищни", а "за цялата система на международните отношения ще настъпи мрачен залез", тъй като "доверието е изчерпано", пише БГНЕС.

"Вижте, те казват, "ние сме смели, вдигайки ръка срещу най-голямата ядрена сила". Уви, господа, всички се прекланят пред Бог и ракетите. Човек може добре да си представи използването на хиперзвукова "Оникс", изстреляна от руски кораб в Северно море върху сградата на съда в Хага. Тя не може да бъде свалена, уви. А и съдът е само една мизерна международна организация, а не населението на някоя натовска държава. Така че те няма да започнат война. Те се страхуват. И никой няма да ги съжалява. Така че, граждани съдии, гледайте внимателно към небето", пише Медведев.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Какво да прави едно плямпало като Медведев, освен да плямпа, плямпа, плямпа, плямпа... Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
Украинка
преди 1 година
Ами, нормално да плаши,какви тези глупости за осъждане, поредната глупост Сигнализирай за неуместен коментар