Чарлз III почете британската кралица на първия Ден на майката след смъртта ѝ

Прочувственото послание в чест на всички майки беше публикувано в интернет заедно с ценни снимки

19.03.2023 | 18:06 Редактор: Ирена Бакърджиева
Чарлз III почете британската кралица на първия Ден на майката след смъртта ѝ

Покойната британска кралица Елизабет Втора беше почетена от сина си, крал Чарлз Трети, на първия Ден на майката, честван във Великобритания след смъртта ѝ, предаде ДПА.

Прочувственото послание в чест на всички майки беше публикувано в интернет заедно с ценни снимки, на които Чарлз като лъчезарно бебе стои в скута на кралицата. На друга възрастната Камила, кралица-консорт, се вижда усмихната, докато стои зад възрастната си майка.

Постът в Twitter е придружен от съобщението: "За всички майки навсякъде по света и за тези, които може би липсват на своите майки днес, ние мислим за вас и ви пожелаваме специален Ден на майката."

Елизабет Втора почина през септември на 96-годишна възраст.

Майката на Камила - Розалинд Шанд, почина през 1994 г. на 72-годишна възраст след дълга борба с остеопорозата, предаде БТА.

Катрин, принцесата на Уелс, също сподели снимки на щастливи семейни спомени по случай деня. На първата снимка тя е седнала на дърво с децата си - деветгодишния принц Джордж, седемгодишната принцеса Шарлот и четиригодишния принц Луи. То е придружено с думите "Честит Ден на майката от нашето семейство до вашето" заедно с червено сърце, изразяващо любов.Всички в кадъра са небрежно облечени и гледат с усмивка към обектива.

Снимка: БГНЕС