Сунак: Ще обучаваме украински войници, морски пехотинци и пилоти на изтребители

"Украйна разполага с военни сили, способни да защитават интересите ѝ и в бъдеще", заяви премиерът на Великобритания

08.02.2023 | 11:33 Редактор: Ирена Бакърджиева
Сунак: Ще обучаваме украински войници, морски пехотинци и пилоти на изтребители

Великобритания ще обучава украински войници, морски пехотинци и пилоти на изтребители, заяви министър-председателят Риши Сунак, цитиран от CNN.

"Горд съм, че днес ще разширим това обучение от войници до морски пехотинци и пилоти на изтребители, като гарантираме, че Украйна разполага с военни сили, способни да защитават интересите ѝ и в бъдеще", заяви Сунак.

От Даунинг стрийт също така стана ясно, че украинският президент Володимир Зеленски ще направи първото си посещение в Обединеното кралство днес. Посещението на Зеленски в Лондон е едва второто извън страната му, откакто Русия нахлу в Украйна преди почти една година.

"Посещението на президента Зеленски в Обединеното кралство е доказателство за смелостта, решителността и борбеността на неговата страна и свидетелство за нерушимото приятелство между нашите две страни", заяви Сунак, цитиран от БГНЕС.

"От 2014 г. насам Обединеното кралство предоставя жизненоважно обучение на украинските сили, което им позволява да защитават страната си, да защитават суверенитета си и да се борят за територията си", добави той.

Снимка: БГНЕС