Руснаци и украинци загърбиха различията си в името на каузата "Турция"

"Заставам заедно с турския народ и в добри, и в лоши времена", каза руснакът Алексей Найденов

07.02.2023 | 20:00 Редактор: Петя Кръстева

Жители от руски и украински произход в южната турска провинция Анталия предприемат действия, за да помогнат на пострадалите от катастрофалните земетресения, станали в понеделник, предава Daily Sabah.

Две големи земетресения удариха югоизточната провинция Кахраманмараш в Турция, като засегнаха няколко съседни района. В крайбрежния град Анталия усилията за оказване на помощ в центрове, създадени на различни места, също се подкрепят от руснаците и украинците, живеещи в града. Алексей Найденов, 26-годишен руснак, живеещ в Турция, заяви пред Anadolu Agency (AA), че веднага е предприел действия, когато е научил за земетресението чрез социалните мрежи, пише "Фокус".

"Когато видях такова бедствие, исках да бъда с жените, възрастните хора и хората, които чакат помощ. Заставам заедно с турския народ и в добри, и в лоши времена", изтъкна той.

Украинката Анна Аба, която дари дрехи за жертвите на земетресението, изтъкна:  "Турция ни помага, така че ще направим каквото е необходимо за страната. Тъжно ми е, когато видя децата там".


1
5 rate up comment rate down comment 0
oncel Sam
преди 1 година
Сега остава да обърнат сопата към ония, къде дробят тая вкиснала попара. Сигнализирай за неуместен коментар