Първият германски "Леопард 2" е в Украйна, изпраща още 178, някои ще стигнат през 2024 г.

Германският министър на отбраната Борис Писториус пристигна изненадващо в Киев

07.02.2023 | 19:23 Редактор: Петя Кръстева
Първият германски

Германия планира да достави на Украйна общо 178 бойни танка "Леопард 1", съобщи "Дер Шпигел". В началото на седмицата Федералният съвет за сигурност одобри износа. Решението ще бъде обявено тази вечер, а някои от танковете ще бъдат доставени в Украйна още това лято, но по-голямата част ще пристигнат едва през 2024 г., пише БГНЕС.

А новият германски министър на отбраната Борис Писториус пристигна изненадващо на посещение в Киев. Украинският му колега Олексий Резников публикува снимка, на която той и Писториус показван прозрачна кутия с макет на германския танк.

"Първият "Леопард 2" пристигна в Киев. Ще има още такива. Благодаря на моя колега и на германския народ! Танковата коалиция върви към ... победа!", написа в Twitter Резников.

Снимка: Twitter


2
2 rate up comment rate down comment 0
Министър
преди 1 година
В youtube има клип как министърът на У. признава, че сънародниците му проливали кръвта си, изпълнявайки мисия на Н..О. Нямам думи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Нациста отдясно (плешивия), на когото се радвате, беше уволнен преди два дена поради данни от ЦРУ за корупция в огромни размери. Сигнализирай за неуместен коментар