Намериха жив футболиста Кристиан Ацу, затрупан след земетресението в Турция

Не се съобщава какво е състоянието на играча

07.02.2023 | 12:45 Редактор: Вяра Димова
Намериха жив футболиста Кристиан Ацу, затрупан след земетресението в Турция

Ганайският национал и бивш полузащитник на "Нюкасъл" Кристиан Ацу е бил намерен жив сред развалините след силното земетресение, което взе живота на повече от 5000 души в Турция и съседна Сирия, съобщи посланикът на Гана в Турция.

31-годишният Ацу се присъедини към представителя на Суперлигата "Хатайспор" през септември, базиран в южната провинция Хатай близо до епицентъра на огромното земетресение в понеделник.

"Имам добри новини. Току-що получавам информация от президента на Ганайската футболна асоциация, че Кристиан Ацу е бил намерен жив в Хатай", заяви Франциска Ашиетей-Одунтон за базираното в Акра Asaase Radio, позовавайки се на местна асоциация на ганайската общност. Посланикът не даде допълнителна информация за състоянието на играча, пише БГНЕС.

По-рано вицепрезидентът на "Хатайспор" Мустафа Йозат сподели за стрийминг канала Play Spor, че Ацу продължава да бъде сред развалините и се опитва да се измъкне. Ацу изкара пет сезона в Нюкасъл след първоначален престой под наем, преди да напусне в посока Саудитска Арабия през 2021. "Молим се за ганайския национал Кристиан Ацу и жертвите на земетресението в Турция и Сирия", написаха от Ганайската футболна федерация в Twitter.

Снимка: БГНЕС