Силният вятър и денонощните снеговалежи оставиха над 25 хил. сърби без ток

Преспите в района на Нова Варош в Златиборския окръг достигат до два метра

06.02.2023 | 21:25 Редактор: Ирена Бакърджиева
Силният вятър и денонощните снеговалежи оставиха над 25 хил. сърби без ток

Над 25 000 души в Сърбия останаха без ток след обилни снеговалежи, продължили денонощие, и силен вятър, в резултат на които се стигна до авария на електрическата мрежа, предава РТС.

Снежните преспи в района на Нова Варош в Златиборския окръг достигат до два метра. Пътищата за Копаоник са проходими, но сръбският хидрометеорологичен институт издаде предупреждение за опасно време, което остава в сила и във вторник.

Отделът за извънредни ситуации на сръбската полиция съобщи днес, че 564 подстанции са останала без ток, поради което 25 000 потребители са без електричество. Аварийни екипи на място работят за отстраняват повредите, а служители на полицията помагат на гражданите, пише "Фокус".

В следобедните часове на вторник и вечерта се очаква постепенно стабилизиране на времето. В сравнение с предходните 36 часа снеговалежът ще е с по-малка интензивност.

До 10 февруари се очакват слани и температури, достигащи на места до – 12 градуса по Целзий. В планините се очакват до -20 градуса по Целзий, съобщава РТС.

Снимка: БГНЕС