Зеленски: Става все по-тежко, най-трудни са боевете в Бахмут

Министърът на отбраната заяви, че украинската армия се нуждае от стотици хиляди дронове

05.02.2023 | 07:56 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Става все по-тежко, най-трудни са боевете в Бахмут

Обстановката в Източна Украйна става все по-тежка, предупреди украинският президент Володимир Зеленски. Той взе решение за отнемане на украинското гражданство на високопоставени държавни служители от времето на президента Виктор Янукович. 

Бившият вътрешен министър Виталий Захарченко и бившият министър по доходите Олександър Клименко, както и бившият председател на службата за сигурност на Украйна Олександр Якименко са сред лицата, на които са отнети украинските паспорти. Президентът Зеленски каза, че това е поредната стъпка за прочистване от онези, които са застанали на страната на руския агресор. Той отново коментира обстановката в Донбас.

"За 346 дни от началото на войната, трябваше често да казвам, че ситуацията на фронта е тежка и че тя се влошава. В момента е много трудно в Бахмут, Угледар, в близост до Лиман, както и в други направления", отбеляза Володимир Зеленски, цитиран от БНР.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи, че Москва изпраща десетки хиляди военни в района на града в подготовка за възможно контранастъпление от украинска страна. Министърът на отбраната Олексий Резников каза, че украинската армия се нуждае от стотици хиляди дронове от различни модификации.

Снимка: Кадър Facebook