Мелони в Берлин: Икономическите мигранти не бива да бъдат третирани като бежанци

Когато става дума за отговорност и солидарност, не бива да оставяме нещата в ръцете на трафикантите, каза тя

03.02.2023 | 22:35 Редактор: Ирена Бакърджиева
Мелони в Берлин: Икономическите мигранти не бива да бъдат третирани като бежанци

Италианският министър-председател Джорджа Мелони заяви днес, че не си спомня някога да е казвала, че е "алергична към Германия", предаде ДПА. Мелони говори след среща с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин.

Въпреки това тя призна, че немският е единственият език, който е изучавала, но не е успяла да овладее. "Провалих се с немския, но не защото имам алергия", поясни тя.

Мелони направи това изявление във връзка със свои думи от интервю през април 2019 г., в което каза, че е научила испански и френски, но се е провалила с немския, защото е "алергична към Германия", отбелязва ДПА.

Италианската министър-председателка каза още, че правителството ѝ продължава да е решено да наложи строги ограничения по отношение на имиграцията от Северна Африка към Италия и Европа.

Когато става дума за отговорност и солидарност, не бива да оставяме нещата в ръцете на трафикантите, каза Мелони. Тя отбеляза, че икономическите мигранти не бива да бъдат третирани като бежанци, тъй като това води до проблеми като тези, които се наблюдават днес.

Германското правителство иска да продължи тясното сътрудничество с Италия и по времето на новото италианско правителство, начело с Джорджа Мелони, каза след срещата германският канцлер Олаф Шолц.

"Ние сме две страни, които имат връзки в почти всички сектори. Нашето партньорство е белязано от силна икономическа взаимосвързаност, икономиките ни се допълват", изтъкна Мелони, цитирана от италианската новинарска агенция АНСА.

Шолц подчерта, че двете страни са единни в подкрепата си за Украйна, която се бори с руските въоръжени сили, които нахлуха на нейна територия миналата година, предаде БТА.

По въпроса за имиграцията германският канцлер изтъкна, че са необходими канали за законно влизане в Европа.

Снимка: БГНЕС