Великобритания "поряза" Украйна, няма да изпрати свои войски на фронта

Не е изключена възможността за доставка на ракети с по-голям обсег

01.02.2023 | 22:15 Редактор: Петя Кръстева
Великобритания

Британското правителство няма да изпрати свои войски в Украйна, въпреки призивите на редица политици, съобщава ТАСС, позовавайки се на представителя на премиера на Обединеното кралство Риши Сунак.

Бившият заместник-министър на отбраната на Великобритания (2010-2012 г.) Джералд Хауърт изрази мнение, че Западът трябва да създаде коалиция от страни от НАТО, които биха искали да изпратят свои войски в Украйна. "Няма планове за изпращане на британски войски в Украйна", подчерта говорителят на премиера.

В същото време представителят на Сунак не изключи възможността за доставка на ракети с по-голям обсег на Украйна. "Готови сме да направим всичко възможно, за да може Украйна да гарантира дългосрочен мир. Няма да спекулирам с по-нататъшни доставки на военно оборудване", заяви той, цитиран от "Фокус".

САЩ се готвят да предоставят на Украйна пакет от военна помощ на стойност 2,2 милиарда долара, който се очаква да включва за първи път ракети с по-голям обсег. Става дума за снаряди GLSDB с максимален обсег около 150 км, съобщи Ройтерс. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Почва се
преди 1 година
Почва се. Кой ли ще трябва да изпрати войници, ако не по- презрението като нас.........? Сигнализирай за неуместен коментар