Русия няма какво да губи - ще прибегне ли до ядрено оръжие?

Проф. Чуков: Ръководството на Кремъл е решено до краен предел да не губи войната

01.02.2023 | 11:07 Редактор: Тодор Петров
Русия няма какво да губи - ще прибегне ли до ядрено оръжие?

Арабистът проф. Владимир Чуков заяви, че Русия няма какво да губи и тези, които я управляват в момента, са в състояние да ни сложат в т.нар. "руски многонационален народ". 

"Никой не вярваше, че ще се случи "24 февруари" и атаката срещу Украйна, но тя се случи. Сега никой не вярва, че Русия ще използва тактическо ядрено оръжие. Това, което прави впечатление напоследък, са и множеството антибългарски статии, които се появяват напоследък в многото руски сайтове", посочи той пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му Близкият изток е продължение на фронта от Украйна. Когато започна войната, казах, че фронтът започва от Беларус, минава през Донбас, минава през Крим и слиза надолу към Сирия. Това беше в самото начало, когато още Иран не се бе ангажирал. Иран официално не предоставяше ракети, поясни проф. Чуков.

"В момента САЩ тренират с Южна Корея отблъскване на ядрен удар, посрещане на ядрена атака и ме е страх, че ние се изправяме пред много неприятен психологически момент. Целият свят не вярваше, че ще се случи 24 февруари. Страх ме е да не се окажем в същата ситуация", предупреди гостът.

Запитан дали говори за ядрено оръжие Чуков каза: "Много зависи от това как ще се развият събитията на терен. Ръководството на Кремъл е решено до краен предел да не губи войната. Но като гледате ситуацията на къде върви, такива изводи са силно преувеличени. Вероятно напролет ще имаме промени на бойната линия."

Гледайте целия разговор в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Бабо Наде
преди 1 година
Бабо ***, стига си се излагала. Имаш старческа деменция. Нали сме преселници от Русия. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
РУСИЯ КАЗВА: ВСИЧКО!
преди 1 година
ОТКРИТО ПУТИН ЗАЯВИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ КАЗАХСТАН, МОЛДОВА И СТАНИ ОТ ЦЯЛОТО БИВШО "РУСКО ПРОСТРАНСТВО" В ИЗТОЧНА ЕВРОПА. ТАКА, ЧЕ АКО БЕШЕ САМО УКРАЙНА .......... Сигнализирай за неуместен коментар