Зеленски: Дайте ни повече оръжия, ситуацията в Донецка област е много тежка

Трябва да превърнем времето в наше оръжие, заяви украинският президент

30.01.2023 | 07:33 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Дайте ни повече оръжия, ситуацията в Донецка област е много тежка

Украйна е изправена пред много тежка ситуация в източната Донецка област и се нуждае от по-бързи доставки на оръжие и нови видове въоръжение, за да устои на руските атаки, заяви украинският президент Володимир Зеленски. 

При ракетен удар снощи срещу жилищна сграда във втория по големина град в Украйна – Харков, загина един човек, а други трима бяха ранени. Това съобщи кметът на града Игор Терехов. При удара в Харков сградата е била частично разрушена, а жителите са евакуирани. Предполага се, че руснаците са атакували града с ракета С-300.

В късното си видеообръщение  Зеленски заяви, че ситуацията на фронта остава много тежка. 

"Ситуацията в Бахмут и Угледар и други части на Донецка област е много тежка. Руските атаки са постоянни. Русия иска войната да се проточи и да изтощи силите ни. Ние трябва да превърнем времето в наше оръжие. Трябва да ускорим събитията и доставките и да осигурим нови оръжия и възможности за Украйна", посочи украинският президент.

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на посещение в Сеул, призова Южна Корея да увеличи военната си помощ за Украйна, като се позова на други държави, които са променили политиката си да не предоставят оръжия на страни в конфликт, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Зел
преди 1 година
Зеления само се крие и призовава сънародниците си да загиват за чужди интереси. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Sheri
преди 1 година
Браво на Америка най великите само те да побеждават никога не отстъпват дори с цената на човешките животи само те могат да спрат войната с две думи,: Русия да изтегли войските от Украйна. Грузия да не е в НАТО това се казва мир Сигнализирай за неуместен коментар