Захарова търси сметка на германски министър за думите му, че ЕС води война с Русия

Германското правителство набляга на това, че страната не участва в конфликта в Украйна

27.01.2023 | 13:05 Редактор: Петя Кръстева
Захарова търси сметка на германски министър за думите му, че ЕС води война с Русия

В Русия нарастват вълненията заради изявлението на министъра на външните работи на Германия Аналена Бербок за "войната срещу Русия", предаде ДПА. Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова поиска обяснение от германския посланик в Москва за "противоречивите изявления" на Берлин.

Макар Германия да твърди, че не е част от конфликта в Украйна - Бербок каза, че "страните в Европа са във война с Русия".

"Самите те разбират ли изобщо за какво говорят?", написа Захарова в Telegram.

Бербок призова Съвета на Европа в Страсбург за сближаване на западните съюзници, като каза, че страните "воюват срещу Русия, а не помежду си".

Руските държавни медии веднага се възползваха от това изявление като ключова фраза за военна пропаганда и доказателство, че Германия и другите държави от ЕС са преки участници в конфликта в Украйна и воюват срещу Русия.

Германското правителство обикновено набляга на това, че страната не участва във войната в Украйна. Kанцлерът Олаф Шолц отговори пред германския канал Цет Де Еф дали с решението за доставка на танкове Германия и нейните съюзници не стават част от конфликта, като заяви, че не трябва да има война между Русия и НАТО. След изказването на Бербок външното министерство в Берлин също уточни, че Германия "не участва в конфликта", пише БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Почна се
преди 1 година
Истината взе да излиза на яве за тези, които се съмняват кой с кого точно воюва . Сигнализирай за неуместен коментар