Тръмп: Първо идват танковете, после ядрените бомби

Бившият президент разкритикува решението на САЩ за изпращането на "Ейбрамс М1" в Украйна

26.01.2023 | 22:56 Редактор: Вяра Димова
Тръмп: Първо идват танковете, после ядрените бомби

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на САЩ за изпращане на модерни танкове в Украйна и нарече усилията за отблъскване на руската инвазия "безумна война", предаде ДПА в партньорство с Ти Си Ей.

В поредната си критика на изпращането на помощи в Украйна, Тръмп повтори руската теза, че изпращането на танковете "Ейбрамс М1" (Abrams M1) на практика е ескалация, която би могла да доведе до ядрена война. "Първо идват танковете, после ядрените бомби", написа Тръмп в своята социална медия. "Прекратете тази безумна война ВЕДНАГА. Толкова е лесно!", добави той.

Тръмп, който приветства Путин и го нарече "гений" в началото на инвазията миналата година, отдавна изразява скептицизъм по повод усилията на Запада за защита на Украйна. Докато президентът на САЩ Джо Байдън води усилията да се помогне на Киев, Тръмп и неговите съюзници многократно настояваха САЩ да спрат да финансират изпадналата в беда страна, информира БТА.

Представителката в Конгреса на САЩ от Джорджия Марджъри Тейлър Грийн повтори коментарите на Тръмп и нарече помощта за Украйна "корумпиран престъпен фонд". "Трябва да спрем да финансираме Украйна", написа Грийн в публикация на своя официален профил в Twitter. 

Снимка: Bloomberg.com/

3
2 rate up comment rate down comment 3
Тръмп
преди 1 месец
Нека да помогнем на путин да завладее Украйна и цяла източна Европа., после и цяла Европа...така войната ще свърши и никой няма да гледа порното с мен и манекенката в Москва, с което ме държат на каишка Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 4
fucknato12345
преди 1 месец
Разума е това ! Трябва да спрем НАТо ,НАТО И ЕС НА ТРУБУНАЛ !ВЕДНО С НАРКОМАНСКИ ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 5
случаен минувач
преди 1 месец
Правилно! Аз съм за Тръмп! Сигнализирай за неуместен коментар