Русия: Германия и Франция носят отговорност за случващото се в Украйна

Да изплатят компенсации на жителите на Донбас, настоя председателят на Държавната дума

10.12.2022 | 09:50 Редактор: Тодор Петров
Русия: Германия и Франция носят отговорност за случващото се в Украйна

Германия и Франция трябва да изплатят компенсации на жителите на Донбас след изявлението на бившия германски канцлер Ангела Меркел, че не е имало намерение да се изпълняват Минските споразумения, заяви председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

"След признанието на Меркел Германия и Франция носят морална и материална отговорност за случващото се в Украйна. Те ще трябва да платят обезщетения на жителите на Донбас за 8 години геноцид и нанесени вреди. Но това е само началото", настоя той.

Председателят на Държавната дума отбеляза, че предварително планираното неизпълнение на задължения, поети съгласно подписано международно споразумение, е не само загуба на доверие, а и престъпление, за което подписалите Минските договорености – Меркел, Оланд и Порошенко, трябва да отговарят.

"Първо, през 2014 г. външните министри на Германия и Франция подписаха в качеството си на гаранти за мирно развитие на събитията помирителен документ между законната украинска власт и опозицията. Всичко завърши с държавен преврат в Киев и геноцид над 6-милионното население на Донбас", каза Володин, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 9
Tundjay
преди 1 година
Крадеца вика дръжте крадеца. Те комунистите никога не са били виновни на тях винаги някой им е виновен. На калпава ракета космоса е крив. Сигнализирай за неуместен коментар