Медведев: Благодарение на отказа на Украйна да преговаря, ще си довършим работата докрай

Според него руските медии имат за какво да отбележат за Зеленски

08.12.2022 | 22:12 Редактор: Искра Ангелова
Медведев: Благодарение на отказа на Украйна да преговаря, ще си довършим работата докрай

Благодарение на отказа на Украйна да преговаря, Русия "ще довърши цялата работа докрай, без да разменя" на компромиси, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност (СБ) на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Така той коментира присъждането на президента на Украйна Володимир Зеленски на титлата "Човек на годината" според списание Time. Според Медведев руските медии също имат за какво да "отбележат" за Зеленски - "за отказа му да преговаря".

"Благодарение на това Русия ще завърши цялата работа докрай без излишни въпроси, без да се разменя за ненужни компромиси", подчерта в четвъртък заместник-председателят на Съвета за сигурност в своя канал в Telegram, цитиран от "Труд".

В сряда американското списание Time определи Зеленски за личността на 2022 г. и "духа на Украйна". Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки това решение по-рано, отбеляза, че то съответства на "общоевропейския мейнстрийм", който е русофобски по природа.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
caco75
преди 1 година
А защо не коментира и факта, че в същата класация Путин е обявен за "загубенякът на годината"? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Благой
преди 1 година
По-скоро Западът ще ви довърши. Сгрешиха, че ви оставиха. Сигнализирай за неуместен коментар