Инцидент в лаборатория в Ухан, преди да гръмне Ковид-19, Си Дзинпин издал указания

Заръките били с "най-голяма спешност"

01.12.2022 | 22:30 Редактор: Елеонора Танева
Инцидент в лаборатория в Ухан, преди да гръмне Ковид-19, Си Дзинпин издал указания

Преди официално да стане ясно за пандемията от Ковид-19 в Ухан е имало инцидент в Института по вирусология в Ухан. Си Дзинпин дал спецуказания.

Това установява експерт по комуникацията в китайската компартия. В нито едно друго посещение на пратеника от Пекин не се споменават заръките с най-голяма спешност, т.нар. "пиши".

На 11.11. като че ли е препубликуван целият раздел с новини за Института по вирусология и партийната структура.

Президентът Си Дзинпин лично е изпратил човек от Пекин с инструкции какво да се прави. Това установява специалистът по терминологията на китайските комунисти Той Рийд, който е натоварен от американския сенатор Ричард Бър да проучи мистерията около възникването на коронавируса, съобщава сп. "Венити феър".

Междинният доклад на Комисията по здравеопазване, образование, труд и пенсии на Сената на САЩ излезе с извода, че е по-вероятно пандемията да е резултат на инцидент, свързан с изследване, пише "24 часа". 

Част от данните, на които се позовава, са официалните съобщения на сайта на Института по вирусология в Ухан, които Рийд дешифрира в продължение на 15 месеца. Между редовете се прокрадва тревога, че учените на първа линия трябва да бъдат защитени от опасност. Каква е тя, не става ясно.